Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Kategori games.

PS3 Slim

games

2009-08-19 03:12

0 comments

PS3 Slim

Nice med en PS3 med lägre pris och mindre storlek. Jag är dock fortfarande nöjd med min gamla så lär inte byta i första taget... ;)

E3 2009

games

2009-06-08 15:59

0 comments

Nu har årets E3-mässa passerat och där visades flera intressanta spel upp. Införskaffade mig en PS3 tidigare i år så nu kan jag även se framemot PS3-spel, Gran Turismo 5 är ett av dessa. :)

Sonys Motion Controller och Microsofts Project Natal var båda intressanta, ska bli kul att se hur slutprodukterna blir. Metroid: Other M och de två nya Mario-spelen till Wii lär bli spel man införskaffar sig.

Ett av de spel jag mest ser fram emot är Beyond Good & Evil 2, tyvärr fick man inte se något från det på mässan, men den som väntar på nåt gott...

High Definition

games

2009-01-21 23:39

0 comments

Idag har jag gått över till HD-världen på riktigt! Har sålt min gamla CRT-tv och köpt ett PS3. Nu blir det 1080p för hela slanten både i film och spel! 8) Ljuva framtid!

Corruption

games

2007-10-26 22:06

0 comments

Metroid Prime 3: Corruption - Samus Aran

Nu har den tredje delen i Metroid Prime-serien anlänt till Europa. Jag har dessvärre inte tagit mig igenom Metroid Prime 2: Echoes ännu, fast jag köpte den på releasen. Men när jag väl gjort det ska det bli till att lira Metroid Prime 3: Corruption! Av de recensioner jag läst har jag fått stora förväntningar... :)

E3 2007

games

2007-07-23 12:18

0 comments

Lite sent om siders, men för nån vecka sen passerade årets upplaga av E3. Själv föredrog jag mässan som den var förut, större och i maj, men men...

Wii Fit såg ganska kul ut. Annars var det mest nya trailers på spel jag redan visste skulle komma som var roliga att se. Metroid Prime 3 och Super Mario Galaxy kommer nog båda bli super. NiGHTS: Journey of Dreams ser jag också fram emot. Nintendos Wii Zapper kan bli kul, speciellt med Segas arkat shoot 'em ups.

Inte så mycket skoj visades upp till Nintendo DS, men Zelda ser jag fram emot. Har en hög med DS-spel hemma som jag ännu inte hunnit spela, så det är lugnt att det inte kom så mycket nytt... :P

Sen så måste jag ju också säga att Grand Theft Auto IV, Resident Evil 5 och MGS4 också verkar jäkligt grymma... :)

PlayStation 3

games

2007-03-23 15:16

0 comments

Idag lanserars slutligen PlayStation 3 här Europa. Dock med försämrad bakåtkompatibilitet jämfört med våra amerikanska och japanska vänner. Sixaxis saknar rumble och priset ligger på hela 6199 kr.

Sure, visst är det nice med Blu-Ray-spelare och HDMI, men jag klarar mig fint med min Wii ett tag till... :P

Mii have Wii!!

games

2006-12-08 23:27

0 comments

Tack vare mina super kompisar som köade åt mig i flera timmar är jag en lycklig ägare av en Wii. :P Tack Chrille och Anders!! =)

Mii have Wii!

Hittills har vi lirat en massa Wii Sports och Wii Play. Jäkligt skoj! :) Speciellt om man är ett gäng, mycket skatt och många häftiga armrörelser. ;)

Imorgon blir det till att lira Zelda istället, ser jag minst sagt fram emot. Om det inte är världens bästa spel kommer jag att bli besviken... :)

RGB-kabel fick jag inte tag på, verkar vara lika svår att få tag i som med komponent-kablen. Men det är bli en senare uppdatering, det viktigaste är trotts allt konsolen. Och jag har en! Wii!! :)

No Wii for Mii?

games

2006-12-06 23:20

0 comments

Får se om jag lyckas få tag på en Wii på fredag. Verkar ganska kört på Webhallen där över 50 pers redan köar. Men men, får hoppas att jag har turen på min sida... El-giganten eller ONOFF kanske?

Stay tuned! ;)

Wii på Webhallen!

games

2006-11-17 03:26

0 comments

Förutom filmfestivalen har jag även hunnit kolla in Wii hos Webhallen ikväll. Hype.se var snälla och visade upp den mellan 17:00 och 19:00. Och visst är den fin och liten, men det visste jag ju sen tidigare. ;) Kön var lite väl lång, så det blev inge Wii Play för min del, men jag fick känna på en Nunchuck. :)

Marcus med Nunchuck

Nu återstår det bara att se om jag får tag i en Wii den 8 december, har inte förbokat, så antar att det blir att köa... :P

Lik-Sang

games

2006-10-25 01:06

0 comments

Sony har med sina stämningar t vingat online butiken Lik-Sang att stänga ned. Väldigt tråkigt att Sony lyckats med detta. Lik-Sang var ett ypperligt sätt att importera utländs tvspel och konsoler, både både billigare och tidigare än vad det skulle gå att få tag på i Europa...

Wii den 8 december

games

2006-09-15 22:57

0 comments

Nintendo Wii kommer att släppas i Europa den 8 december och kommer att ett riktpris på 249 euro. Riktpriset för spelen är 49-59 euro och en extra Wiimote kommer att kosta 39 euro. Inte så farligt dyrt, speciellt i jämförelse med vad PS3 kommer att kosta när den tillslut kommer. Kong och GON har mer info om Wii releasen.

Den 8 december kommer jag med största sannorlikhet att stå och hoppa framför teven och lira Zelda: Twilight Princess på en nyköpt Wii. Det ser jag fram emot. :)

Play! A Video Game Symphony

games

2006-06-15 02:59

0 comments

Nu har jag hört tv-spelsmusik spelas live av Kungliga Filharmonikerna ledda av Arnie Roth, en minst sagt trevligt upplevelse. Det blev mycket gåshud, speciellt när musikstyckena från Legend of Zelda och Metal Gear Solid spelades.

Av applåderna att döma kan jag ana att det var fler än jag som tyckte det var en storslagen upplevelse, kul! :) Hoppas de kommer tillbaka inom snar framtid...

Det var dessutom väldigt kul att se en massa "kändisar" som t ex Tobias Bjarneby och hans gäng från LEVEL, inte ofta man ser många speljournalister på en och samma kväll. :p

Ps. Det finns lite bilder att spana in på min Flickr.

TV-spels konsert

games

2006-06-14 15:16

0 comments

Idag är det dags för Play! A Video Game Symphony, en konsert i Stockholms Konserthus. Musik från spel som The Legend of Zelda, Super Mario, Final Fantasy och Sonic the Hedgehog kommer att framföras av Kungliga Filharmonikerna tillsammans med en kör från Stockholms Musikgymnasium. Orkestern leds av Arnie Roth. Läs mer på kong.se.

Biljetterna är slutsålda, kul med fullsatt Konserthus. Kommer med all säkerhet bli en super kväll! :)

E3 2006

games

2006-05-10 23:21

0 comments

E3 mässan är i full gång. Nintendo Wii verkar himla roligt att spela. Wii versionen av The Legend of Zelda: Twilight Princess kan bli hur häftig som helst. Ska bli coolt värre att få skjuta med pilbågen genom att använda Wii kontrollen. Lite kul att det finns en högtalare i kontrollen, så att vissa ljudeffekter kommer låta ifrån den. :) Även Metroid Prime 3 Corruption har jag svårt att tänka mig kan bli annat än underbart. Kul att se att Zelda verkar ha stöd för widescreen, ovanligt av Nintendo. Vågar man hoppas på det i fler av deras spel? :p

Playing Zelda with Wii controller

Om Wii verkar vara grymt roligt så verkar PlayStation 3 väldigt grym teknisk sett. Blu-Ray spelare, Bluetooth 2.0, Cell, 60 GB hårddisk, inte illa. Spel som Metal Gear Solid 4 och Gran Turismo HD verkar bli sjukt snygga. Det var kanske lika bra att de behöll designen på kontrollen, blev ju ett sånt himlans liv för bumerangkontrollen. Det blir dock en dyr historia, 599 euro kommer att kännas på bankkontot.

Det är alltid kul med det stora nyhetsflöded från E3. Några bra källor är GON, Eurogamer, Kong och IGN.

Level

games

2006-05-03 22:45

0 comments

Level

Fick hem den nya tidningen Level i brevlådan idag. Har inte hunnit kolla i den så mycket, har en tenta som måste skrivas. Men vad jag sett så verkar den i alla fall inte vara så olik Reset, och det är enligt mig bra.

Wii

games

2006-04-27 21:36

0 comments

Wii logoNintendos kommande konsol gick förut under arbetsnamnet Revolution men kommer numera att kallas för Wii. Namnet Wii syftar på engelska ordet för "vi" och ska bland annat symbolisera att konsolen ska passa alla.

Jag tycker alltid att det känns konstigt att överge ett namn som man vant sig vid, Revolution har ju följd med i över ett år nu. Men Wii kommer nog bli ett passande namn, kort och lätt. Kommer nog dessutom att leda till många roliga ordlekar.

Jag ser fram emot mer nyheter om konsolen på årets E3 mässa som inte är så långt borta nu. :)

PS3 i november

games

2006-03-16 21:27

0 comments

Sony PlayStation 3 är försenad till i höst, men det var ganska väntat. Blu-Ray spelaren sägs vara orsaken. PS3 kommer att ha hårddisk som det ska gå att köra Linux på, konsolen är tänkt att fungera som en nöjes hub med en egen live variant. Den beräknas kosta över 4000 kr, men jag kommer nog att köpa mig en ändå... :)

Min Micro är tillbaka

games

2005-12-21 00:45

0 comments

Efter 45 dagars väntan har jag nu fått tillbaka min Game Boy Micro. Eller egentligen har jag inte det, utan jag fick en ny. Den funkar och är mycket fin, men det tog en jäkla tid.

Det tog en flera veckor innan den skickades till service, och det tog lång tid på scervicen, speciellt med tanke på att den inte lagades utan att jag fick en ny. Jag vet inte om det är service ställets fel eller Webhallens att det tog så lång tid att få den till service. Men det var i alla fall irriterande.

Den enda som kan ha varit bra med att den varit inlämnad så länge är att den inte stört mina studier... :p

Xbox 360

games

2005-12-02 01:36

0 comments

Sedan en halvtimme tillbaka kan man köpa en Xbox 360 i nattöppna spelbutiker. Men jag tycker att dels att den är för dyr, och så intresserar den mig inte tillräckligt. Är mer sugen på en PS3, och det ska bli kul att se vad Nintendo lyckas göra för spel med in handkontroll.

Men Project Gotham Racing 3 vore jäkligt kul att ha...

Game Boy Micro

games

2005-11-04 17:22

0 comments

Game Boy Micro släpptes idag här i Europa, så jag åkte in till stan köpte mig ett exemplar. Den var som väntat mycket liten, nästan mindre än jag hade trott. Den var dessutom väldigt lätt. Trots sin lilla storlek så känns det inte som det ska bli svårt att spela på den, och skärmen är som de flesta nog redan vet, superb.

Tyvärr så hade mitt exemplar en dödpixel mitt på skärmen, vilket jag inte blev så glad över. Jag åkte tillbaka till Webhallen för att försöka byta den, dock så fanns det inga andra att byta mot eftersom de sålt slut alla som de hade fått in. Men som tur var så finns det ingen pixelgaranti på Game Boy Micro som det finns på PSP, att man måste ha minst ett antal dödapixlar i närheten av varandra för att det ska gå på garantin, så den är nu skickad på reperartion. Lite störande att jag inte kommer få den på en vecka nu, men det är skönt att den ska få en ny hel skärm, Micron kostade ju trots allt tusen kronor.

Game Boy Micro

Innan jag lämna in den så hann jag lägga upp några foton på min Flickr.

Den revolutionerande kontrollen

games

2005-09-16 12:02

0 comments

Revolutionerande kontrollNintendo har avtäckt sin nya kontroll till deras kommande spelkonsol på årets upplaga av TGS.

Kontrollen liknar en fjärrkontroll och jag tycket att den vid första ögonkastet såg väldigt konstig ut. Men efter en stunds tänkande så tyckte jag faktiskt att den var ganska häftig. Kontrollen känner nämligen av hur man håller den, och man kan på så sätt röra och vinka kontrollen för att styra det som händer i spelet. Den är så klart stårlös, men har till skillnad från Wavebird inbyggd skakfunktion vilket är nice.

Mer info om kontrollen finns på nintendo.com.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS