Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Kategori tv.

The Next Big Thing?

tv

2010-01-08 02:18

0 comments

Blu-ray 3D logo

Får se om det finns 3D-HDTV-apparater i var mans hem om några år. Jag är sugen, men som student tillåter nog inte ekonomin så jag får nog lov att vänta ett tag...

HD åt folket!

tv

2009-09-01 02:02

0 comments

Det kommer bli två HDTV-kanaler i marknätet under nästa år, varav den ena kommer att vara från SVT. Bättre bild och ljud är trevligt, speciellt nu när man börjat bli bortskämd med Blu-Ray...

Good news, everyone!

tv

2009-06-12 13:59

0 comments

Det blir ytterligare en säsong av tv-serien Futurama! 26 nya avsnitt från mitten av nästa år, yummy! :D

Back to the Futurama

tv

2007-11-28 02:43

1 comment

Yes, nu är Futurama äntligen tillbaka. Fyra långfilmer som släpps på DVD i omgångar. Den första, Benders Big Score, befinner sig i ett packet nånstans i världen på väg hem till mig i detta nu! :)

Joost.com

tv

2007-10-03 00:45

0 comments

Joost screen - Ducks

Joost släpptes i public beta igår. Jag har laddad hem och provkört lite. Måste säga att jag är ganska imponerad. Det flyter på fint utan lagg och ganska enkelt att navigera runt. Visst är det lite buggigt men det är ju en beta så det vore väl konstigt annars. Och visst är reklam inte så kul, men det är ju trots allt gratis. Framtidens sätt att se på TV? Mycket möjligt...

För för inte ladda hem själv och testa? Finns för både Mac OS X och Windows.

I'm LOST

tv

2007-06-01 13:42

0 comments

Såg säsongsavslutningen av LOST för några dagar sen och måste bara säga att det är jobbigt att behöva vänta ända till februari för fortsättningen. Den var ju inte lika jobbigt som säsongsavslutningen av säsong 2, men ändå. :P Det positiva är väl att säsong 4 kommer visas utan uppehåll, så antar att det är värt att vänta så länge ändå. :)

No More Veronica

tv

2007-05-18 13:44

0 comments

Det blir ingen fjärde säsong av Veronica Mars. :( Det var väl i och för säg ingen riktig överraskning, det var ju knappt det blev en tredje säsong och tittar siffrorna har inte varit så starka direkt. Men hoppet är det sista som överger människan brukar man väl säga? Men men, vi har ett dubbelavsnitt kvar att se fram emot, sen är det slut... :'(

LOST till och med 2010

tv

2007-05-08 23:40

0 comments

Den, enligt mig, underbara tv-serien LOST har nu fått ett slutdatum. Serien har blivit förlängd till och med år 2010, vilket innebär ytterligare 3 säsonger á 16 avsnitt. Trevligt. Får hoppas på ett bra och spännande avslut! ;)

Digitaliserade

tv

2007-03-13 00:22

0 comments

Idag så släcktes det analoga marksända tv-nätet ned i Stockholm. Jag hörde ned räkningen på radio! Lite små tufft. :)

Det har varit mycket skriverier inför denna händelse i medier och det ska ha varit väldigt många som har skaffat digital-tv boxar på senaste tiden. Övergången må vara krånglig för många, men jag tycker det är bra att utvecklingen tvingas framåt. Visst tycker jag att det är störande och jobbigt att behöva ha en lösbox till tv-apparaten men nu har ju de flesta nya tv-apparater som säljs en inbyggd digitalbox vilket är fint. Utan nedsläckningen av de analoga näten hade detta säkert dröjt många år till innan dessa var inbyggda.

Hoppas bara att fler kanaler än SVT och TV4 kan börja sända i anamorfisk widescreen och med multikanal ljud så att man kan få njuta lite av de fördelar som digital-tv kan ge gentemot analoga sändingar. Även synd att så gott som alla undertexter sänds inbrända i bilden, hade varit skönt att kunna välja bort dessa. Standarden finns ju. Nu hoppas jag bara att HDTV utveckligen skyndar sig framåt, så tråkligt att behöva se allt i lågupplösning... :P

Veronica, Lost och Josef Fares

tv

2006-10-06 00:59

0 comments

Det är väldigt kul att både Veronica Mars och Lost är tillbaka, som jag har längtat! Det var två enligt mig lyckande och spännande säsongspremiärer, nu väntar jag otåligt på kommande avsitt.... ;)

Som att inte Veronica Mars och Lost ensamma skulle gjort min dag, så såg och pratade jag till och med lite med Josef Fares. Alltid lika kul att se känt folk från filmbranchen, speciellt sånna som man beundrar. :)

Filmkrönikan

tv

2006-09-14 20:07

0 comments

Ikväll, 22:30 på SVT2, är det säsongstart för Filmkrönikan. Varken Orvar eller Emma är kvar i rutan, synd tycker jag, men vi får istället hoppas att Helena von Zweigbergk kommer göra ett bra jobb.

Redan dagen innan kommer veckans program att finnas tillgänglig för visning online. Bra om man är otålig. :P

Futurama kommer tillbaka!

tv

2006-06-27 00:37

0 comments

Till min (allas?) stora gläde så verkar det nu helst säkert att Futurama kommer tillbaka! Underbart! Det verkar som att det blir 4 filmer. Vad jag förstår kommer den amerikanska tevekanalen Comedy Central kommer att visa filmerna uppstyckade i 16 avsnitt. Sedan kommer de komma ut och DVD och då är det bara att köpa! :)

Läs Futurama nyhter på Can't get enough Futurama.

Earth to Mars

tv

2006-05-18 00:37

0 comments

Veronica Mars

Weeehoo! Det blir en säsong 3 av den underbara serien Veronica Mars! Det ska bli 22 nya avsnitt, dock kan det hända att det endast blir 13 om tittarsiffrorna blir låga. Men men, hon kommer tillbaka och det är det viktigaste! =)

Läs mer om serien på veronicamars.se.

Fler kanaler i marknätet

tv

2006-02-23 16:47

0 comments

Det har nu blivit klart vilka nya kanaler som kommer få sändningstillstånd i det digitala marknätet. TV 6 (arbetsnamn, Viasat), The Voice, Storstads-TV (Aftonbladet) och Axess TV blir nya gratis kanaler. De nya betalkanalerna är C5 (arbetsnamn, Kanal 5), BBC Prime och NonStop Filmfestival (arbetsnamn).

Tyvärr kom inte med Extreme denna gången heller. Lite roligt är det allt med nya kanaler, men skulle enligt mig vara bättre att öka bitraten på de befintliga kanalerna istället för att dela ut frekvensutrymme till nya kanaler.

Oscars i Kanal 5

tv

2006-02-23 16:19

0 comments

Efter att Oscarsgalan först inte skulle ha sänts i svensk teve, så har Kanal 5 valt att köpa in och sända den. Kudos till femman. :)

Galan sänds natten mellan 5:e och 6:e mars.

Ingen sänder Oscarsgalan

tv

2006-02-17 01:19

0 comments

SVT har valt att inte sända årets Oscarsgala, utan prioriterar OS, VM och val. Inte heller någon annan svensk kanal kommer att sända den. Lite tråkigt, speciellt när jag hade planerat att titta på den i år...

SVT börjar med video podcasting

tv

2006-02-02 00:28

0 comments

SVT börjar den 6:e februari med video podcasting, som de har valt att kalla för podd-tv. Ska bli kul att se resultatet. Så om några dagar kan alla lyckliga som har en video iPod kolla på Filmkrönikan på resande fot...

Veronica Mars

tv

2006-01-09 23:44

0 comments

Nu på torsdag börjar SVT sända tv-serien Veronica Mars.

"Kritikerrosade Veronica Mars är en amerikansk serie om en tuff och smart collegetjej, som på kvällarna ställer läxböckerna på hyllan och blir privatdeckare i världsklass."

En av mina favorit bloggar, 43 minuter, har hyllat serien till en av förra årets bästa. Har tänkt att bänka mig framför teven på tordag klockan 20:00 för att se om den kan vara så bra som den verkar. :)

Lost podcast

tv

2005-12-06 21:46

0 comments

Tv-serien Lost har för några veckor sen fått en egen officiell podcast (iTunes länk). Både seriens producenter och skådispelare pratar som deras upplevelser och vad vi kan vänta oss att se. Tycker den är väldigt underhållande att lyssna på, men det beror på att jag tycker serien är väldigt bra. Om man inte gör det, så är det ju ingen idé att lyssna på den.

En av podcast episoderna är ett kommentarspår till avsnittet Collision (2x08) som man ska lyssna på samtidigt som man kollar på avsnittet. Jag tycker det är väldigt coolt och ett mycket roligt initiativ.

Extras

tv

2005-10-12 12:08

0 comments

Idag så är det seriestart för Ricky Gervais nya komedi tv-serie, mannen som gjorde den underbarat jobbiga serien The Office. Den nya serien heter Extras och handlar om Andy Millman. En statis som drömmer om att bli en riktig skådespelare.

Extras har gjort publicsuccé i England, så serien verkar mycket lovande. Klockan 21:05 på SVT1 är det som gäller.

Fortfarande Lost

tv

2005-09-24 21:48

0 comments

Säsong 2 av den spännande tv-serien Lost började sändas i onsdags borta i USA. I Sverige så har TV4 inte änns hunnit visa klart hela säsong 1 ännu. I USA så visas den dessutom i HD-upplösning och med 5.1-ljud, man blir ju lite avundsjuk...

MTV på svenska

tv

2005-09-18 19:40

0 comments

Idag så fick Sverige en egen version av MTV. Program ledarna pratar svenska och alla program ska vara textade.

Många tycker säkert att det är bra, men jag föredrog det som det var förut. Jag föredrar oftast att se program otextade, och så känns det mer internationellt om alla pratar engelska vilket jag gillade med MTV. Det var även ett sätt att bli bättre på att förstå engelska. Men en sak som bör vara positivt med försvenskningen är att svenska artister kan få mer tid i rutan, och så gillar väl MTV att de kan få in mer annonspengar...

Filmkrönikan tillbaka i rutan

tv

2005-09-15 15:43

0 comments

Nu så är det dags för ännu en säsong av Filmkrönikan. Orvar är tillbaka, och med dig har han hela 8 recensenter. Idag på SVT2 kl 22:30.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS