Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Kategori technology.

The future is Blu

technology

2008-02-20 00:50

0 comments

Blu-Ray Disc

Nu är Blu-Ray vs HD DVD kampen äntligen över. HD DVD är nu officiellt nedlagt. Härligt med endast ett format, och kul att det blev Blu-Ray som vann.

Nu kan man alltså våga införskaffa sig HD filmer och spelare utan att behehöva vara rädd för att välja "fel"-format, nice nice...

EOS Discovery & Phofilmusigner

technology

2006-11-29 23:26

0 comments

Var på Canons och Apples serminarier i Münchenbryggeriet idag. Kul att se en massa kameror och Macar. EOS Discovery föreläsningen var väldigt bra, inspirerande att se den kända fotografen Andy Earl prata och visa upp saker på scenen.

Phofilmusigner seminarie

Apples seminarier var okej, nivån var dock tyvärr inte så avancerad enligt mig. Visst, alla ska kunna hänga med, men det hette ju trotts allt "pro series" och då kan man ju tycka att det ska vara på en mer professionell nivå. Det handlar väl dock mer om att få fler kunder att börja använda sig av Pro-programmen. Men lärde mig i alla fall lite. :P Föreläsarna var alla väldigt duktiga och jag gillade att så gott som allt hölls på engelska. Kul med så mycket Mac-folk under ett och samma tak. ;)

Bilder och intryck

technology

2006-11-12 14:49

0 comments

Som jag skrev tidigare så besökte jag igår fotomässan 2006. Jag trivdes som fisken i vattnet. :)

Fotomässan 2006

Det var många utställare. Tillstörsta delen en blandning av tillverkare, återförsäljare, fototidningar, fotoklubbar och seminarier. Det fanns en hel del prylar, men det mesta jag fann intressant hade jag redan lekt med förut. Det var inte direkt läge att testa olika objektiv, åtminstone inte på egen kamera, utan då är det lättare att gå till en butik och fråga. Förutom prylar fanns det även många bildutställningar att spana in.

Jag har aldrig tagit studiobilder, men visst blev jag lite sugen när jag såg blixtarna, modellerna och de snygga bilderna. :)

Det fanns ett gäng med stora skrivare, jäkligt häftiga och det blev snygga bilder, men sånna måste kosta extremt mycket i inköp och drift. Fotolabbet Crimson hade en monter där man kunde se de olika papperen som man kan välja att kopiera sina bilder på. Kan förstår varför de utnämnts till bästa fotolabb några år i rad.

Mjukvara som Aperture, Photoshop och Lightroom demonstrerades. Längtar verkligen efter att Lightroom 1.0 ska släppas, det kommer verkligen att underlätta hanterandet av alla min RAW bilder.

De seminarier jag var på var bra, men i kortaste laget, 45 minuter. Men då får man inte glömma att det var gratis, och gratis är bra. ;) SFF höll ett seminarie om upphovsrätt, det var minst sagt lärorikt och intressant.

Det var väldigt kul att träffa Mattias som driver Moderskeppet, den enligt mig bästa svenska Photoshop sajten.

Jag tog ett gäng bilder som finns att beskåda på min flickr.

Fotomässa

technology

2006-11-10 23:51

0 comments

Idag inleddes Fotomässan 2006. Den hålls den 10 till 12 november i Nacka Strand. Bilder, prylar och workshops, kan det bli bättre? :) Info finns på foto2006.se.

Jag ska bege mig dit imorgon, det blir nog super kul. Jag återkommer med bilder och text... :)

Digital Home 06

technology

2006-10-20 15:27

0 comments

Var på Digital Home mässan igår på Stockholmsmässan. Mycket prylar var det, och prylar är alltid trevligt. :) HDTV såg man så gott som över allt och det var inte ont om prylar så som kameror, tvspel och datorer.

SVT hade en av de största montrarna. Det var kul och intressant att få möjlighet att prata med deras tekniker. Fick veta att SVT HD visar sin första långfilm i 720p och 5.1 ljud ikväll. Det är den fantastiska filmen Lost in Translation som har fått äran. Filmen visas samtidigt parrallellt på SVT1 i vanligt SD upplösning.

En annan rolig monter var "the white room" som man kunde testa att lira Big Brain Academy och Brain Training på små snygga Nintendo DS Lite. Det var himla kul, blev ännu mer sugen på att skaffa mig en... ;)

Pioneer hade med sin fina plasma-TV, PDP-5000EX, som har full HD upplösning, dvs 1080p. En sån skulle man ha. :) Klämde lite på EOS 400D i Canons monter. Visst är den fin, men jag är fortfarande nöjd med min 350D. I många montrar visades Blu-Ray och HD-DVD filmer, var väldigt intressant att de dessa format live. Blir ett ganska stort lyft mot dagens DVD.

I Teracoms bås fick jag se de testsändingar som pågår i DVB-H nätet. Bilden var faktiskt ganska bra, gick att läsa undertexter utan problem. Ljudet tyckte jag även var helt okej. Mycket bättre än lågupplöst stremad video i alla fall.

En lyckad mässa, synd bara att jag inte kunde vara där längre än några få timmar. Det hade varit roligt om Nintendo Wii eller PlayStation 3 hade varit möjliga att se eller testa, men det är väl förmycket att hoppas på en svensk liten mässa. :P

Hem & Villa och Hem 2006 arrangerades parallellt med Digtal Home. Dock hann jag tycker inte besöka de mässorna mer än att titta in lite snabbt. På vägen ut gick det att läsa att är det den 4-7 oktober 2007 som gäller för nästa års upplaga.

Kolla in mina fotografier från mässan.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS