Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Digital-TV on the way

2005-09-19 17:10

Idag så har det analoga tv-nätet släckts ned på Gotland. När jag läser i tidningar så verkar många vara emot avvecklingen av den gamla tekniken, själv så tycker jag det går för segt. Först innan 2008 ska alla analogasändningar släckas ned.

När det är nedsläckt så kommer man att få tillgång att kunna sända fler kanaler, men jag hoppas att de passar på att höja bit-raten på en del kanaler så att det blir bättre bildkalitet. Och så hoppas jag att Extreme kommer få plats i utbudet. :)

Jag hoppas även att det ska bli en del HD-kanaler i marknätet, men marknätet lär behöva ännu mer frekvensutrymme för att änns få plats med fler än två, tre kanaler med hygglig kvalitet.

Några saker jag ser fram emot nu när det analoga nätet har börjat avvecklas är inbyggda boxar i tv-apparaterna. Fler fria kanaler, eller fler kort per abonemang utan prishöjning. Och så hoppas jag att fler kanaler ska börja sända i anamorfisk widescreen. SVT är redan duktiga på detta, men det skulle vara kul om tex Kanal 5, TV3, ZTV och MTV skulle börja sända anamorfisk, istället för letterbox. Kan väl inte var för svårt? Annars får de väl ta och anställa lite teknikkunnigt folk...

Comments

Kommentarfunktion avstängd på detta inlägg.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS