Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Digital Home 06

technology

2006-10-20 15:27

Var på Digital Home mässan igår på Stockholmsmässan. Mycket prylar var det, och prylar är alltid trevligt. :) HDTV såg man så gott som över allt och det var inte ont om prylar så som kameror, tvspel och datorer.

SVT hade en av de största montrarna. Det var kul och intressant att få möjlighet att prata med deras tekniker. Fick veta att SVT HD visar sin första långfilm i 720p och 5.1 ljud ikväll. Det är den fantastiska filmen Lost in Translation som har fått äran. Filmen visas samtidigt parrallellt på SVT1 i vanligt SD upplösning.

En annan rolig monter var "the white room" som man kunde testa att lira Big Brain Academy och Brain Training på små snygga Nintendo DS Lite. Det var himla kul, blev ännu mer sugen på att skaffa mig en... ;)

Pioneer hade med sin fina plasma-TV, PDP-5000EX, som har full HD upplösning, dvs 1080p. En sån skulle man ha. :) Klämde lite på EOS 400D i Canons monter. Visst är den fin, men jag är fortfarande nöjd med min 350D. I många montrar visades Blu-Ray och HD-DVD filmer, var väldigt intressant att de dessa format live. Blir ett ganska stort lyft mot dagens DVD.

I Teracoms bås fick jag se de testsändingar som pågår i DVB-H nätet. Bilden var faktiskt ganska bra, gick att läsa undertexter utan problem. Ljudet tyckte jag även var helt okej. Mycket bättre än lågupplöst stremad video i alla fall.

En lyckad mässa, synd bara att jag inte kunde vara där längre än några få timmar. Det hade varit roligt om Nintendo Wii eller PlayStation 3 hade varit möjliga att se eller testa, men det är väl förmycket att hoppas på en svensk liten mässa. :P

Hem & Villa och Hem 2006 arrangerades parallellt med Digtal Home. Dock hann jag tycker inte besöka de mässorna mer än att titta in lite snabbt. På vägen ut gick det att läsa att är det den 4-7 oktober 2007 som gäller för nästa års upplaga.

Kolla in mina fotografier från mässan.

Comments

Kommentarfunktion avstängd på detta inlägg.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS