Linder Design uppdateras inte längre och finns enbart online av nostalgiska skäl. // marcuslinder.se

Blogg

Bilder och intryck

technology

2006-11-12 14:49

Som jag skrev tidigare så besökte jag igår fotomässan 2006. Jag trivdes som fisken i vattnet. :)

Fotomässan 2006

Det var många utställare. Tillstörsta delen en blandning av tillverkare, återförsäljare, fototidningar, fotoklubbar och seminarier. Det fanns en hel del prylar, men det mesta jag fann intressant hade jag redan lekt med förut. Det var inte direkt läge att testa olika objektiv, åtminstone inte på egen kamera, utan då är det lättare att gå till en butik och fråga. Förutom prylar fanns det även många bildutställningar att spana in.

Jag har aldrig tagit studiobilder, men visst blev jag lite sugen när jag såg blixtarna, modellerna och de snygga bilderna. :)

Det fanns ett gäng med stora skrivare, jäkligt häftiga och det blev snygga bilder, men sånna måste kosta extremt mycket i inköp och drift. Fotolabbet Crimson hade en monter där man kunde se de olika papperen som man kan välja att kopiera sina bilder på. Kan förstår varför de utnämnts till bästa fotolabb några år i rad.

Mjukvara som Aperture, Photoshop och Lightroom demonstrerades. Längtar verkligen efter att Lightroom 1.0 ska släppas, det kommer verkligen att underlätta hanterandet av alla min RAW bilder.

De seminarier jag var på var bra, men i kortaste laget, 45 minuter. Men då får man inte glömma att det var gratis, och gratis är bra. ;) SFF höll ett seminarie om upphovsrätt, det var minst sagt lärorikt och intressant.

Det var väldigt kul att träffa Mattias som driver Moderskeppet, den enligt mig bästa svenska Photoshop sajten.

Jag tog ett gäng bilder som finns att beskåda på min flickr.

Comments

Kommentarfunktion avstängd på detta inlägg.

Kategorier (alla)

Sök

20 senaste posterna

Arkiv

© 2010 marcuslinder.se | RSS Feed icon RSS | XHTML 1.1 & CSS